Nieuws > Van onze organisatie > Hoogbegaafden klassen

Hoogbegaafden klassen

Expertisecentrum Hoogbegaafdheid

In februari 2018 is op twee locaties een klas gestart voor hoogbegaafde leerlingen uit de hele regio. Op de Hoge Weerdschool in Epe en De Arendshorst in Ermelo. De leerlingen uit groep 4, 5 en 6 krijgen twee dagen per week onderwijs binnen deze hoogbegaafdenklas. De overige dagen wordt passend onderwijs geboden door de reguliere school van de leerlingen. 

De leerlingen krijgen hier 2 dagen in de week een passend onderwijsprogramma aangeboden door een gespecialiseerde leerkracht. Uniek aan deze aanpak is dat de leerlingen vanuit het top-down thinking (denken vanuit het grote geheel) en deep level learning (meer de diepte in) begeleid worden in een rijke leeromgeving die is afgestemd op hun intelligentie en interesses. Binnen deze klas krijgt het kind de vrijheid om de grenzen van zijn/haar mogelijkheden te ontdekken en te leren om deze optimaal te benutten. In de hoogbegaafdenklassen maken we daarnaast het verschil door met ontwikkelingsgelijken te werken aan projecten, waarin mindset en executieve vaardigheden een centrale rol innemen. 

Binnen de hoogbegaafdenklassen is het onderwijsaanbod gebaseerd op de volgende pijlers:

· Leren leren

· Leren denken

· Leren leven

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw eigen school binnen Stichting PROO.

Volgt uw kind onderwijs buiten Stichting PROO? Dan kunt u contact op nemen met het Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Veluwe, Betteke Wittenberg: expertisehb@stichtingproo.nl

Voor de regeling vrijwillige bijdrage klikt u hier door voor meer informatie.

Deel deze pagina:

School video

Bekijk het filmpje over Openbaar Onderwijs. De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en VOS/ABB hebben een animatiefilmpje beschikbaar gesteld.

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.