Vrij jezelf zijn

met anderen

De basis voor ieder kind

Stichting Proo voor primair openbaar basisonderwijs vormt het bestuur van de openbare basisscholen in de gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Elke leerling wil het gevoel hebben erbij te horen, deel uit te maken van een gemeenschap. On onze scholen betekent dit dat we zorgen voor een leer- en werkklimaat waarin veiligheid, vriendschap en vertrouwen centraal staan. Dit is zichtbaar in hoe we met elkaar omgaan. Diversiteit hoort bij openbaar onderwijs. Het is onze kracht en onze trots. Wij vinden het van onschatbare waarde om onze leerlingen te laten zien dat er zoveel verschillende opvattingen, overtuigingen en perspectieven zijn. Proo basisscholen verbinden die diverse waarden, culturen, achtergronden en geloven met elkaar.

Onze thema's

Samen met onze identiteit vormen onze kernwaarden het 'DNA' van Stichting Proo. Ze zijn inspiratiebron en leidraad voor hoe we handelen in de praktijk, hoe we met elkaar omgaan...

Raad van Toezicht

Proo werkt met een Raad van Toezicht. De leden van de Raad van Toezicht opereren op afstand. De heer B.J.R. Redder is voorzitter van College van Bestuur.

Normen en waarden

We brengen verschillende opvattingen bij elkaar en laten de kinderen hier op basis van gelijkwaardigheid over in discussie gaan. Niet om de ander te overtuigen van het eigen gelijk...

Organogram

Stichting Proo is georganiseerd in een bestuursstructuur met een Raad van Toezicht, College van Bestuur en een Directiestructuur. In het organogram...